woensdag 6 april 2011

Mobiel internet

Toen mobiel internet nog maar net begon liep ik een keer te dwalen in Den Haag toen ik een jongen aansprak die een GPS had waardoor ik snel wist waar ik moest zijn. Een tijdje later stond ik voor een dichte deur bij een Spaans museum (had ik nou maar mobiel internet gehad!!). Een tijdje later had op onze flamencoles iemand een app om de begintoon af te stellen. Iik realiseerde me dat de tijden zijn veranderd. Ik had afgelopen jaar al een Blackberry gekocht, maar het apparaat op aanraden van mijn zoon weer teruggebracht (veel te duur en wanneer gebruik je dat nou!!). Ik ben toch van plan om binnenkort er toch een te kopen. had eigenlijk gehoopt dat het al een stuk in prijs gedaald zou zijn. Ik zou zelf graag een GPS willen, de buienradar, nieuwsdingen enz.
Alle artikelen die als achtergrond gelezen moesten worden waren offline en niet bereikbaar. Heeft iemand ergens de Informatie Professional in papieren vorm? Ik heb het doorgegeven aan Edo.
Voor de bibliotheek lijkt het me van belang dat de catalogus raadpleegbaar is en dat je ook kunt reserveren. Bij het Read2Me project waar ik momenteel een artikel over schrijf was er door karen Bertrams een voorstel gedaan voor een app, maar dat bleek te duur om uit te voeren. Ik neem aan dat juist de tijdelijke apps voor een evenment belangrijk kunnen zijn zodat iedereen van alles op de hoogte gebracht kan worden. Maar ik heb geen idee van de kosten

1 opmerking: