woensdag 13 april 2011

Google-books google-ebooks

In Google books heb ik de boeken van mezelf en mijn zus opgezocht, het tweede boek van mijn zus ontbrak (betekent dat dat ze het nog niet gescand hebben??). In de geavanceerde zoekoptie heb ik geprobeerd mijn artikelen van Bibliotheekblad op te zoeken, maar die stonden er ook nog niet op (staan ook pas heel recentelijk digitaal op de website).
Voor de Google ebooks ben ik wel enthousiast omdat ik leerlingen die oude boeken zochten doorverwees naar www.dbnl.nl, nu ook hier naar door kan verwijzen, zodat ze gedownload kunnen worden indien nodig. Ik zocht boeken van Joost van den Vondel, Hooft enz, ze staan er allemaal in.
Maar ik blijf een fan van fysieke boeken en ik hoor van een hoop studenten dat ze toch heel graag ook nog steeds een fysiek boek bestuderen. Zelfs mijn zoons die alles op internet boek, studeren het liefst uit fysieke boeken. Ik las recentelijk in de NRC (??) dat iemand begonnen was met het aanbieden van studieboeken via het internet met een heel laag tarief. Dan kun je een printje maken, of een hoofdstuk printen tegen een redelijke prijs. Dat alles omdat studieboeken heel duur zijn en studenten ze maar een paar maanden nodig hebben.
Ook voor wat betreft de Gooreader geldt voor mij heltzelfde als wat ik hierboven heb gezegd. Leuk hoor dat je duizend boeken in je digitale boekenkast kunt zetten, maar ik zal er geen genrui, van maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten