woensdag 9 maart 2011

privacy en veiligheid

Als ik eenmaal begin te lezen wat er allemaal gebeurt op het gebied van privacy kan ik niet meer stoppen en slaat de schrik mij om het hart. Maar ja, dat moet ik nodig zeggen als ik zo'n persoonlijk boek heb geschreven en veel van mijn privacy heb opgegeven, doordat mensen me via mijn website kunnen benaderen. Toen ik vier maanden televisie deed voor RTVNH en door wildvreemde mensen werd gebeld (nota bene op mijn werk, omdat iedereen wist waar ik werkte) kreeg ik ook al benauwd. Maar nu zit ik op Linkedin en word ik ook benaderd voor allerlei dingen.
Heel interessant vond ik het tijdschrift Netkwesties; magazine over maatschappij en internet (ik overweeg een rss aan te maken).
Als ik mijn eigen naam google tussen aanhalingstekens krijg ik 2.180 resultaten bij uitgevers, boekhandels, het adoptieplatform, interviews in kranten, Libelle, bibliotheek 2.0, Bibliotheekblad, RTVAlkmaar, RTVNH, Linkedin,zelfs een paar twitterberichten enz enz.
Ik heb even een paar blogs gelezen en daat staan de meeste zorgen mooi op een rijtje (mijn complimenten Angelonmychest!!) Daar wilde ik nog het volgende aan toevoegen: mijn grootste angst is identiteitsfraude. Ik wil me nog even verder verdiepen in de Nationale stop-identiteitsfraude campagne.
Van de week las ik ook ergens een interessant bericht (denk NRC) over het plaatsen van babyfoto's en het feit dat kinderen niet kunnen protesteren tegen dingen die hun ouders op sociale netwerken zetten. Ben ik blij dat mijn ouders niet van alles op het net hebben gegooid, had ik nog ruzie gekregen.
Ik heb ook even vandaag een kleine poll gehouden onder 5 mensen, wat ze denken van internet en privacy. Alle 5 gaven ze als antwoord; privacy bestaat niet meer.
En als laatste: ik had me opgegeven als Facebook gebruiker in april 2010 en een maand later presteerde Facebook het om met Facebook Instant Personalisatie, gegevens van vrienden door te spelen. Daarna ben ik niet meer actief geweest op facebook. Ik weet ook niet of ik dat nog wel wil. Ik heb heel veel echte vrienden die ik heel veel zie ( boekenclub, schrijfclub, zangclub, wandelclub, kunstclub, reisclub) dus ik heb dat Facebook niet nodig. Bovendien kruipen virtuele vrienden niet in mijn DNA, ik wil mensen in het echt zien en spreken. Komt het ook niet op het net!!!!!

3 opmerkingen:

 1. Interessant die identiteitsfraude! Laat maar eens horen wat je daar nog uithaalt als je dat onderzocht hebt. Ben het helemaal met je eens over de baby's op internet, af en toe slaat de schrik mij om het hart als je al privékiekjes doormailt. Tegenwoordig is zoveel openbaar. Werd ik een half jaar geleden uitgenodigd voor Facebook bleek bij de uitnodiging een groot aantal mensen uit mijn privé adresboek genoemd te worden. Big brother kwam wel heel erg mijn huiskamer in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor het compliment!
  Kun je de link van Netkwesties nog aan ons doorgeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, that?s some cool information. I would search on Google to find other relevant articles. Actually, I came across your blog on Google Blog Search. I?m going to add your RSS feed to my reader. Continue posting please!

  cialis

  BeantwoordenVerwijderen