zaterdag 27 maart 2010

Vandaag tijdens een rustige baliedienst wat zitten lezen in Library succes: a best practices wiki, de plaats waar je ideeen en informatie die succesvol is en kan delen met andere bibliothecarissen. Was van plan om voor Bibliotheekblad ook af en toe dingen te schrijven die in het buitenland gebeuren. Dan kan ik met deze site prima uit de voeten. Ze geven ook 10 tips om tijd te vinden voor het uitvoeren van 23 dingen, de beste vond ik; 7 float jour own boat (dat wat je leuk vindt gebruiken als oefenmateriaal) en 8 doe het minimaal elks dag 15 minuten (dat leek me wel wat weinig, maar ik denk dat ik begrijp wat ze daarmee willen, de routine opbouwen, denk ik) Er staat nu een hele leuke klant voor de balie, dus stop ik even..Agnes

4 opmerkingen:

  1. He marktkoopman, Marian Koren van de VOB en het SIOB en de FOBID (hoe breed kan een mens zijn ;-) weet ook heel veel over wat er in het buitenland gebeurt. Zij kan je zeker ook op weg helpen. En ze schrijft natuurlijk zelf ook achter in Bibliotheekblad korte samenvattingen van artikelen uit buitenlandse vakbladen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die 15 minuten is het "play-mantra" van Helene Blowers, de grondlegger van 23Dingen. Gun je iedere dag 15 minuten om te spelen en te ontdekken. Nieuwe dingen uitproberen en zien wat je er mee kunt. Je eigen gestuurde vervolg op 23dingen. Geheel in het idee van een "leven lang leren". Wees nieuwsgierig en ga op onderzoek uit en blijf jezelf ontwikkelen.

    BeantwoordenVerwijderen